'67 Java Green Bug

User avatar
vwfool
Posts: 1688
Joined: Fri May 20, 2005 3:17 pm
Location: Yachats, Oregon

Re: '67 Java Green Bug

Postby vwfool » Sat Sep 17, 2016 2:06 pm

Looking good

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Sun Sep 18, 2016 6:55 am

Pan replacement is in and about 65% welded out which I'll finish up today.

Image

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Mon Oct 03, 2016 6:05 am

I went to install the clutch cable and noticed the weld broke at the forward ned of the tube. I cut an access hole to fix it I also noticed a small area where my shop vac did not get all the crud in the tunnel so I got it from the new hole.

Image

I welded up the hole and stuck the tar board patch back on. I should of made a hair mor gap in the patch for better penetration but it will be fine.

Image

I had used up all of the green tunnel paint so I shot some black spray paint over the patch.

Image

I cleaned and greased the shift rod and reinstalled it. I also fed the new clutch cable in as well.

User avatar
john jones
Posts: 22339
Joined: Sat Feb 12, 2005 1:35 pm
Location: KCW 24/7!
Contact:

Re: '67 Java Green Bug

Postby john jones » Mon Oct 03, 2016 6:43 am

progress is progress!!!! Seems like that tube likes to come apart in the middle too...

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Mon Oct 03, 2016 8:04 pm

john jones wrote:progress is progress!!!! Seems like that tube likes to come apart in the middle too...


I thought about that but it didn't feel like it when I lifted it up with my finger. Hard to explain but I'm hoping for the best. If so I'll make another hole, Fix everything right? ](*,)

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Wed Oct 05, 2016 9:19 pm

Tonight I installed the freshly painted pedals with painted and antiseized bolts and hooked up the clutch cable. I ordered all new rear brakes and spring kit. Getting a little closer to driving the daily driver I originally bought. ](*,)

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Sun Oct 09, 2016 6:26 am

Adjusting my clutch I noticed this brake line, Looks like only one wrench was used.

Image
Image

User avatar
john jones
Posts: 22339
Joined: Sat Feb 12, 2005 1:35 pm
Location: KCW 24/7!
Contact:

Re: '67 Java Green Bug

Postby john jones » Sun Oct 09, 2016 7:45 am

opps... #-o #-o #-o #-o #-o #-o

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Sun Oct 23, 2016 7:59 am

The bug had no wiper motor when I bought it but the linkage was installed wipers and all. I thought that was weird but whatever. I pulled the linkage and it was frozen solid so I broke it down and got the shafts sitting in oil. I'm in the process of cleaning and painting all of the linkage pieces. I bought a used motor and ordered new bushings, clips, and grommets. While doing all this I saw lumps under a fairly new windshield rubber.

Image
Image

Sorry about the shitty cell phone pic, It's pieces of the old rubber gasket. I'm half tempted to just buy a new gasket and razor the other one out vs. trying to save it and end up braking the windshield which looks to be fairly new also. I'm all too familiar with Murphy's Law seeing as how I have already broken the rear window dropping it and my Girlfriend's last name is Murphy lol.

On a side note, I also may use this funky steering wheel I've been sitting on.

Image

My plan for today is to get all of the lights working as about half of the functions dont. I am also going to install my new quarter window gaskets, Have a great day. \:D/

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Sun Oct 23, 2016 5:10 pm

Well I never made it to the quarter window gaskets. I spent time cleaning electrical connections. Ground strap, Starter, and Bulb sockets. I got everything working exterior except for the license plate light. I'm one step closer to driving it. \:D/

User avatar
tlambert
Posts: 5670
Joined: Mon Mar 28, 2005 9:28 pm
Location: SC
Contact:

Re: '67 Java Green Bug

Postby tlambert » Sun Oct 23, 2016 6:33 pm

Nice keep at it!
Tim

john jones wrote:Sanding sucks balls, My balls have been about sucked off..:-#


S-10 BB Swap
http://www.s10forum.com/forum/f10/1st-gen-bigblock-installation-223375/

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Mon Nov 07, 2016 5:54 am

I installed the quarter window seals yesterday.

Image


I pulled the motor and threw in a fresh clutch setup. I would also like to point out that you need to remove the flywheel lock before attempting to install the engine. #-o

Image

While I had the motor out I fixed a few other things. Most of the exhaust nuts were loose or missing. Lots of loose tin screws. Just snugged everything up a bit. I fixed the engine seal that was in good shape but not installed all the way and cleaned the engine compartment. I'm a little closer to having a good daily driving old Cal Look Bug.

User avatar
Franz
Posts: 20338
Joined: Sat Feb 12, 2005 1:48 pm

Re: '67 Java Green Bug

Postby Franz » Mon Nov 07, 2016 7:49 am

Yeah I've forgot about the lock a few times myself. #-o

User avatar
sixfootdan
Posts: 177
Joined: Mon Oct 31, 2005 11:12 am
Location: PNW

Re: '67 Java Green Bug

Postby sixfootdan » Sat Nov 12, 2016 7:26 pm

No pictures but I finished the engine install and went on a test drive without issues. I need to install the wiper motor and align the front end next. Good progress today. \:D/

User avatar
john jones
Posts: 22339
Joined: Sat Feb 12, 2005 1:35 pm
Location: KCW 24/7!
Contact:

Re: '67 Java Green Bug

Postby john jones » Sun Nov 13, 2016 7:00 am

Progress is progress!!!!! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> Feels awesome to get shit done! =D> =D> =D> =D> =D>


Return to “Show Pics / Readers Rides”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests